Порошенко: якщо мінські переговори проваляться – Україну чекає воєнний стан

Читать на русском

Петро Порошенко готовий до введення воєнного стану, якщо сьогоднішні переговори у «нормандському форматі» в Мінську не будуть успішними.

Про це Президент заявив під час розширеного засідання уряду, інформує «Слово і Діло».

«В мене не було і не буде зустрічі більш важливої, ніж сьогоднішня зустріч у Мінську... І я, і уряд, і Верховна Рада готові дро прийняття рішення про введення воєнного стану на всій території України», – сказав Президент.

«Ми готові до миру, ми наголошуємо на мирі, але якщо наші пропозиції будуть відкинуті... я можу вас запевнити – бойовий дух наших військових набагато вищий ніж бойовий дух в багатьох обласних центрах», – сказав Порошенко присутнім на розширеному засідання Кабміну головам обласних адміністрацій, натякаючи на те, що робота з мобілізації в регіонах проводиться недостатньо ефективно.

«Нам потрібне безумовне, без будь яких попередніх умов припинення вогню», – зазначив Порошенко.

Також Президент наголосив на тому, що вчорашній наступ сил АТО під Маруіполем не треба розцінювати як провокацію чи порушення домовленостей, адже військові «посунули» бойовиків якраз до тих меж, які були визначені Мінським меморандумом. Крім того, це дало можливість убезпечити жителів Маріуполя від нових обстрілів терористів.

Між тим, протилежну позиції Президента думку сьогодні в коментарі «Слову і Ділу» висловив Володимир Фесенко, який заявив, що на сьогоднішній день єдино правильним рішенням для української влади є замороження конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» спільно з інформаційно-аналітичним центром РНБО проаналізувало, чим відрізняється «воєнний стан» від «антитерористичної операції».


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: