Ляшко вимагає звільнити з комітету нацбезпеки екс-депутата своєї фракції

Читать на русском

Екс-командир батальйону «Айдар» і депутат Верховної Ради України Сергій Мельничук може втратити крісло заступника голови парламентського комітету з нацбезпеки і оборони з подання голови своєї колишньої франкції.

Заклик відсторонити Мельничука від роботи в комітеті озвучив сьогодні лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Дело.UA».

Ляшко наполягає на тому, що заступник голови відповідного комітету – це квота фракції «Радикальної партії», а, оскільки Мельничук виключений з неї ще на початку місяця, він має звільнити це місце.

«Я прошу колег підтримати нашу пропозицію виключити зі складу комісії з питань нацбезпеки і звільнити з посади заступника голови комісії Сергія Мельничука, котрий був делегований нашою фракцією. Це наша квота», – заявив у парламенті Ляшко, однак колеги-нардепи його прохання поки що не підтримали.

Самого Мельничука Ляшко назвав «першою тушкою в парламенті». Нагадаємо, 2 лютого, коли бійці «Айдару» підпалили шини під будівлею Міністерства оборони, Ляшко написав у своєму Facebook: «Колишній командир батальйону Сергій Мельничук, який на моєму горбу став народним депутатом України, вимагає поставити свою людину на посаду комбата. Це диверсія». До слова, вимоги лояльних до Мельничука бійців батальйону складалися у поверненні до керівництва підрозділом його колишнього заступники Сергія Федорченка, відстороненого Міністерством оборони. А вже за 3 дні комбат був виключений із лав фракції.

Додамо, що вчора, 10 лютого, Олег Ляшко звинуватив пропрезидентську партію у змові з «Опозиційним блоком», зазначивши, що такі дії розвалюють коаліцію. Йшлося про голосування за кандидатуру генерального прокурора, під час якого переконливу підтримку депутатів одержав Віктор Шокін. Фракції «Радикальної партії» та «Самопомочі» за його призначення не голосували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: