Кіхтенко розповів, де ще на Донбасі варто чекати обстрілів бойовиків

Читать на русском

Під загрозою обстрілу з РСЗО «Смерч» може опинитися будь-який населений пункт в радіусі 120 км від зони, контрольованої сепаратистами.

Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«120 км – це дальність стрільби такими установками. Ми повинні розуміти, що сьогодні небезпечно практично у всіх тих пунктах, що знаходяться на відстані до 120 км від лінії розмежування», – заявив Кіхтенко, коментуючи вчорашню атаку терористів на Краматорськ. Губернатор підтвердив, що місто справді обстріляли зі «Смерчів», а точкою, звідки вівся вогонь, стала північна окраїна Горлівки, що приблизно за 40 км від Краматорська.

За словами Кіхтенка, військовим було відомо про наявніть у горлівських терористів РСЗО 9К58 «Смерч», однак вони не чекали удару напередодні мінських переговорів.

«Сьогодні відбуваються заходи, щоб знешкодити ці пускові установки. Ми знаємо, що пуски відбувалися з Горлівки, туди заходили 4 цих установки, такі данні розвідки. Але ніхто не думав, що під час переговорів у Мінську буде наноситись удар по мирних кварталах Краматорська», – сказав голова Донецької ОДА.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», кількість загиблих з моменту вчорашньої атаки зросла до 12 людей (хоча РНБО повідомляє про 15 жертв), поранених – до 64 (серед них 32 – військові і правоохоронці).

До жителів прифронтових населених пунктів Кіхтенко звернувся з проханням бути максимально обережними: як можна менше перебувати на відкритому просторі, утриматись від відвідування публічних місць (у т. ч. лікарень, шкіл, дитсадків протягом найближчих днів).

«Хотів би попросити жителів міста бути дуже пильними, звертати увагу на підозрілих осіб, підозрілі автомобілі, надавати такі дані в міліцію... Якщо ви почули зненацька шум типу турбіни літака, це значить, що ракета знаходиться в повітрі – терміново потрібно зайняти місце в бомбосховищі, заховатись, або хоча б впасти на землю», – попередив губернатор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: