На Донбасі потрібно провести місцеві вибори – Меркель

Читать на русском

Суть Мінської угоди – проведення місцевих виборів в Донецькій та Луганській областях за умови дотримання Конституції України.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільному брифінгу разом із президентом США Бараком Обамою, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Проблема останніх днів, останніх зустрічей була в тому, що представники Донецька та Луганська не брали в них участі», – заявила Меркель.

За словами Меркель, саме в цьому полягає суть Мінської угоди. «Мають бути проведені місцеві вибори у відповідності до української Конституції», – каже Меркель. Вона переконана, що в результаті таких виборів «матимете владу – тих, хто може говорити від імені регіону. Тому український президент вже зробив певні кроки в цьому напрямку», – додала вона.

В разі їх проведення, ми можемо вести прямі переговори і, можливо, не матимемо потреби у роботі трьохсторонньої контактної групи, додає Меркель. «Це – порядок денний багатьох зустрічей, які є потреба провести», – заявила канцлер.

Меркель також наголосила, що таку ідею підтримав і президент Росії Володимир Путін.

Нагадаємо, на спільній прес-конференції Барак Обама заявив, що ще не ухвалив рішення про поставки зброї Україні та наполягає, що можливість військового розв’язання конфлікту залишається низькою.

«Можливість військового розв’язання цього конфлікту була завжди низькою. Росія має значну військову потугу, довгий кордон з Україною, не можна ігнорувати й історичні зв’язки з Україною. Росія заплатила значну ціну за свою агресію. І вона продовжиться. Якщо ціна стане зависокою, РФ піде на діалог» – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: