У Cинютки порахували: за рік інвестиції у Львівщину впали у 2,5 рази

Читать на русском

Протягом 2014 року Львівська область отримала 33,2 млн доларів іноземних капіталовкладень, тоді як за підсумками 2013 року ця цифра склала 74,4 млн дол.

При цьому, як звітують в економічному департаменті ЛОДА, регіон залишається одним із найбільш економічно привабливих для іноземних інвесторів, пише «Слово і Діло».

«У 2014 році в економіку Львівської області залучено 33,2 млн доларів США прямих іноземних інвестицій. За аналогічний період 2013 року – 74,4 млн дол. США», – йдеться у повідомленні обласної адміністрації.

При цьому, найбільше коштів ззовні область отримала з Кіпру (14,2 млн дол.), Нідерландів (4,8 млн дол.), Німеччини (3,5 млн дол.), Канади (2,2 млн дол.), та Польщі (2 млн дол.).

Також в економічному департаменті ОДА порахували, що в середньому на кожного жителя області припало 582,5 дол. іноземних капіталовкладень. Спад зацікавленості інвесторів голова департаменту Лозинський пояснює військовими діями на сході України, недовірою до судової системи, відсутністю чітких незмінних правил ведення бізнесу, а також необхідної інфраструктури (якісних доріг, виробничих потужностей, комунікацій).

Читайте також: Львівська влада вже 3 роки думає, як прибрати Грибовицьке сміттєзвалище

Подбати про інфраструктуру для залучення інвестицій неодноразово обіцяв мер Львова Андрій Садовий – наприкінці грудня «Слово і Діло» зафіксувало його обіцянку побудувати в місті великий промисловий парк та комплекс для ІТ-компаній. Ця обіцянка поки що в процесі виконання, а от колишній губернатор регіону Олег Сало свого слова про створення в обладміністрації окремого підрозділу для залучення інвестицій дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: