Після обстрілу в Кримському Москаль пообіцяв вивозити людей бронеавтівками

Читать на русском

В неділю, 8 лютого голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль під час візиту до села Кримське потрапив під обстріл «Градів».

Під час обстрілу постраждали двоє військових, сам губернатор неушкоджений, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Луганської обласної адміністрації.

До села чиновник привіз гуманітарну допомогу. В ЛОДА повідомляють, що наразі Кримське залишилося без засобів до існування. «Електроенергії тут немає більше двох місяців і відновити її навряд чи можливо, оскільки пошкодження ліній електропередач дуже серйозні. А без світла немає й центральної води. Продукти в магазини не завозять, тому що, по-перше, комерсанти бояться їхати сюди через постійні обстріли, а по-друге, добратися в Кримське звичайним транспортом неможливо», – йдеться у повідомленні.

Жителям селища, які хочуть виїхати у безпечну зону, Москаль пообіцяв транспортування на броньованих всюдиходах, оскільки виїхати звідти самостійно через бездоріжжя та постійні обстріли неможливо. На цю мить з 1,5 тисяч населення в Кримському залишається близько 250 чол. Їм голова ОДА також обіцяє завезти у військовому супроводі пенсії та чергову партію гуманітарної допомоги.

Читайте також: Карта переселенців зі сходу та півдня України. Кількість близиться до 1 млн

Додамо також, що «Укрзалізниця» звітує про те, що у зв'язку з загостренням ситуації на сході, з початку лютого залізничники безкоштовно перевезли 2,2 тис. переселенців з Донецької й Луганської областей.

Допомогти з евакуацією дітей з міста Щастя Луганської області 5 лютого пообіцяв голова Харківської ОДА Ігор Райнін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: