Обама припустився помилки, відмовившись допомагати Україні зброєю – експерт

Читать на русском

Екс-президент організації Freedom House, колишній заступник держсекретаря США Девід Кремер повідомив, що Президент США Барак Обама, відмовивши Україні у наданні зброї, припускається помилки.

Про це він розповів в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер», передає «Слово і Діло», посилаючись на «Телеграф».

«Я вважаю, що Президент США припустився величезної помилки, публічно і неодноразово відхиляючи прохання України про військову допомогу. Це стало сигналом для Володимира Путіна, мовляв, США не збираються робити те, що необхідно. Ми повідомили, якою лінією далі не підемо, і кидаємо Україну, коли їй необхідна наша допомога, воєнна підтримка. А це суперечить Будапештському меморандуму 1994 року, який США теж підписували. Я думаю, це найбільша помилка президента Обами в ході цієї кризи», – повідомив він.

Зі слів Кремера, тільки сам Обама приймає остаточне рішення надавати зброю Україні або не варто, тому поки він не зробив відкритої заяви, не варто робити поспішних висновків. Хоча, те, що Президент США очікує результату переговорів Меркель і Олланда – відмовка Обами.

«Вважаю, що США слід було надати воєнну допомогу Україні ще влітку 2014 року, щоб допомогти відновити контроль над своєю територією. Якби ми погодилися надати оборонну зброю України, допомогли б у захисті її території, то зараз була б абсолютно інша ситуація», – переконаний Кремер.

Читайте також: Мюнхенська конференція: Зброєю конфлікт не вирішити

Нагадаємо, раніше видання Financial Times повідомляло, що Путін пропонував Меркель вирішити конфлікт в Україні за «чеченським» сценарієм. Зокрема, він хоче, щоб Київ платив терористам на сході України за мир.

Крім того, напередодні Путін заявив, що українська армія – це, по суті, натівський легіон, який переслідує не національні інтереси України, а має намір досягти геополітичних цілей стримування Росії.

Матеріали за темою:

Обама все ще має ілюзії щодо Росії і Путіна – експерт

США має приховані мотиви не давати Україні зброю – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: