Економічна структура Донбасу робить ідею автономії абсурдною – Тарута

Читать на русском

Народний депутат Сергій Тарута переконаний, що автономія на Донбасі неможлива через особливості економічної кон'юнктури регіону.

Так він прокоментував заяву президента Франції Франсуа Олланда про те, що мирний план європейських лідерів та Росії передбачає автономію Донбасу та створення буферної демілітаризованої зони, пише «Слово і Діло» з посиланням на «0629».

«Я вважаю, що це абсолютно нереально. Автономія за прикладом Придністров'я і Абхазії приведе до подальшого розширення конфлікту. Сама структура економіки Донбасу відрізняється від Придністров'я і Абхазії – аграрних територій, де й кожного може бути робоче місце», – пояснює Тарута.

При цьому політик і бізнесмен переконаний, що той ступінь руйнування підприємств, шахт і інфраструктури підштовхне його працівників, що залишились без роботи, брати до рук зброю та йти в лави найманців.

При цьому, покладати надії на те, що в разі надання регіону автономії, сепаратисти здійснюватимуть ефективне управління, не варто, переконаний депутат. «Бойовики на Донбасі виступають не від імені місцевого населення, а від себе особисто і тих озброєних людей, які захопили владу», – каже Тарута.

Читайте також: Доки ЄС говорить про мир, США та РФ обмінюються люб’язностями щодо України

Нагадаємо, домовлятися про мир на Донбасі у «нормандському форматі» лідери України, Росії, Німеччини та Франції будуть у Мінську 11 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: