Клімкін розповів, до чого призведе розрив дипвідносин з Росією

Читать на русском

Розривати дипломатичні відносини з Росією не можна — Клімкін.

Розрив дипломатичних відносин може призвести до зриву мирних переговорів.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«У разі розриву дипломатичних відносин переговори вестимуться виключно через посередників. Сумніваюся, що ситуація, коли питання «про нас» вирішуватиметься «без нас», стала б найкращим виходом» - сказав він.

Клімкін переконаний, розрив дипвідносин приведе до руйнування наявного переговорного формату і поставить під загрозу мінські домовленості. «Росія має бути невід'ємною складовою вирішення наявної проблеми» - наголосив міністр.

За словами міністра, альтернати дипломатичному вирішенню конфлікту на Донбасі та поверненню Крима не існує. «Крім того, таку ж позицію поділяє і решта цивілізованого світу», – додає Клімкін.

«Для захисту суверенітету і незалежності України ми будемо використовувати всі наявні в нашому арсеналі засоби. А якщо в майбутньому будуть потрібні нові інструменти захисту, знайдемо і їх» - наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, під час переговорів у Києві Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і французький лідер Франсуа Олланд напрацювали спільні пропозиції для втілення Мінських домовленостей.

Одне з французьких видань написало, що спільно розроблений новий мирний план, передбачає позаблоковість та федералізацію України.

«Згідно з попередньою інформацією, франко-німецький план врегулювання має забезпечити нейтралітет України і «федеральне рішення», що заморозить конфлікт на сході», – пише французьке видання Le Figaro.

Читайте також: Лисенко розповів, які підрозділи збройних сил РФ воюють на Донбасі

Проте згодом уряд ФРН заперечив цю інформацію. «Територіальні питання не є предметом переговорів між Порошенком, Олландом та Меркель», – відзначив представник уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: