Агентство з відновлення Донбасу так і не функціонує – Кіхтенко

Читать на русском

Сьогодні на Донеччині існує не лише проблема активних бойових дій, але й відсутності політичної волі вищого керівництва держави щодо відновлення звільнених від терористів територій регіону, оскільки створене урядом Державне агентство з питань відновлення Донбасу досі так і не отримало свого керівника.

Про це в інтерв'ю виданню «Українська правда» розповів голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко, передає «Слово і Діло».

У зв'язку з тим, що агентство, на яке покладено функцію розподілу інвестиційних коштів на відновлення зруйнованої терористами інфраструктури, все ще не має керівника, гроші, виділені на відновлення, до регіону досі не дійшли.

«Ті 200 млн гривень, котрі були передбачені для відновлення будинків у Слов'янську та Миколаївці, у підсумку так і не були виділені. Але передбачені на цей рік. Я буду все робити, щоб ці кошти отримати... Для цього необхідно якнайшвидше призначити керівника Агентства з відновлення Донбасу, а потім стежити за тим, як ефективно воно буде працювати», – розповів Кіхтенко.

Читайте також: 100 днів роботи Кіхтенка: чи виправдав донецький губернатор надії Порошенка

Додамо, що зазначене агентство підпорядковане Міністерству регіонального розвитку, яке нині очолює Геннадій Зубко. Сам Зубко у грудні 2014 року пообіцяв, що Держагентство з відновлення Донбасу повноцінно запрацює вже з початку 2015 року, а вже у березні буде підписано новий договір з Німеччиною про надання Україні 500 млн євро на відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: