Литва приховує кількість та різновид зброї, яку передала Україн

Читать на русском

Литва передала українській армії елементи озброєння на прохання Києва.

Про це повідомив у Брюсселі міністр оборони Юозас Олекас, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Ми надавали гуманітарну допомогу, приймали на лікування поранених українських солдатів. Ми виконали свою обіцянку і у відповідь на прохання надали елементи озброєння... Це була безкоштовна допомога нашій дружній країні», - сказав Олекас.

Проте, яка кількість і який тип цієї зброї Олекас не відповів. «Відповіді на це знають українські військові», – заявив він.

Він також додав, що Україна воює за свою незалежність і європейські, демократичні цінності, тож Литва повинна допомагати в тому обсязі, в якому може.

Нагадаємо, також висловився про бажання надати Україні зброю і Президент Естонії Тоомас Хендрік. Він заявив, що ситуація в Україні серйозна і їй необхідно надати військову допомогу

«Ситуація в Україні дуже серйозна і я сподіваюся, що це зрозуміє більшість людей. Якщо ми не допоможемо Україні, то Росія переможе у цій війні», – зазначив глава Естонії і сказав, що його турбує, що ніхто відкрито не визнає присутність в Україні російської армії.

Читайте також: США можуть таємно поставляти військову зброю в Україну – експерт

На думку Ільвеса, ЄС повинен зберігати єдність і впевненість під час приборкання агресора і його прихильників. «Якщо ми дозволимо Росії визначати, де проходять державні кордони в Європі, то вони переможуть», – підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: