Мельничук розповів про злочинні накази в керівництві АТО

Читать на русском

Комбат «Айдара» Мельничук заявив, що в керівництві АТО зрадники України, які дають злочинні накази.

Про це Сергій Мельничук розповів в своєму інтерв'ю, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Спротив».

«Вони продовжують бути в керівництві, ніхто нічого не робить», – заявив Мельничук.

Він також назвав імена керівників АТО, яких вважає зрадниками. «Наприклад, маю на увазі керівника АТО в Луганській області пана Воронченка», – каже Мельничук.

«Він намагався забрати у мене затриманого мера Луганська Сергія Кравченка, забрати Тамерлана (Тамерлана Еналдіева, помічника «міністра оборони» самопроголошеної Південної Осетії), про що знали і міністр оборони, і керівництво СБУ. Замовником цих дій був керівник УМВС в Луганській області пан Анатолій Науменко», – повідомив екс-комбат «Айдара».

Сергій Мельничук розповів про злочинний наказ, який йому дали 25 травня, в день виборів Президента. Так за словами Мельничука, батальону була поставлена задача – забезпечити безперешкодне волевиявлення громадян. «До нас надійшов сигнал, що у Новоайдарівському районі невідомі зі зброєю розстрілюють ділянки, забирають урни», – каже він.

Читайте також: Президент Естонії закликає посилювати санкції та судити Путіна

«Ось тоді виїхала група наших бійців на десяти легкових автомобілях. Мені подзвонив Науменко з питанням, чи мої це люди виїхали. Я відповів ствердно. За кілька хвилин мені зателефонував Воронченко з вимогою повернути людей, тому що я, мовляв, здійснюю провокації. Однак, на мою думку, це був злочинний наказ. Тому я йому передзвонив і сказав, що зв'язку з групою немає, там уже йде бій. Під час бою було затримано 14 осіб, одним з яких був батюшка з УПЦ Московського патріархату зі зброєю в руках. Частина сепаратистів була знищена. Бандити, які відступили, з собою забрали тіла. Тоді протягом півтори години ми викликали вертоліт, який відвіз затриманих у Харків до Управління СБУ. Перша операція відбувалася поблизу річки Айдар, тому наш батальйон назвали на її честь», – розповів Мельничук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: