Уряд вирішив просувати Україну не в Європу, а відразу в космос

Читать на русском

Україна готова взяти участь у низці спільних проектів у космічній галузі з Національним управлінням з аеронавтики і дослідження космічного простору США (НАСА).

Як передає прес-служба КМУ, про це йдеться в статті журналу Aviation Week & Space Technology, присвяченій зустрічі віце-прем'єра Юрія Бойка і голови Державного космічного агентства Юрія Алексєєва з представниками НАСА.

«Україна є однією з кількох країн, які мають повний аерокосмічний цикл. Ми готові будувати ракети від початку і до кінця, і запускати ці ракети в космос... Вважаємо, що наше майбутнє лежить у розвитку глобальної співпраці з усіма бажаючими, зокрема з США… », - цитує журнал слова українського віце-прем'єра.

Українська делегація, обговорила, зокрема, можливість використання вітчизняних розробок у виготовленні композитних матеріалів космічного призначення для радіаційного захисту, а також використання перших ступенів українського виробництва для пусків ракети-носія «Антарес».

За інформацією видання, Україна і США домовилися про створення двосторонньої експертної групи, яка займеться подальшим обговоренням спільних проектів.

Нагадаємо, 9 жовтня 2013 року прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що в найближчі роки в ракетно-космічній галузі будуть створені близько 10 тис. робочих місць.

Крім того, Азаров повідомив, що в рамках виконання Загальнодержавної цільової науково - технічної космічної програми на 2013-2017 рр. уряд планує запустити 3 космічних апарата.

Також прем'єр в лютому 2013 року дав обіцянку, що експорт космічної техніки українського виробництва збільшиться на 20%.

У свою чергу голова Державного космічного агентства Юрій Алексєєв ще в 2010 році обіцяв виготовити 10-11 космічних кораблів «Союз» і «Прогрес» до 2015 року.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: