Україна отримає ще 10 мільйонів євро від НАТО – Столтенберг

Читать на русском

Торік Київ став основним отримувачем коштів за програмою НАТО «Наука для миру та безпеки». До кінця 2017 року в межах 15 проектів Україна отримає 10 мільйонів євро.

Про таке йдеться у щорічному звіті організації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

У звіті Альянс висловлює підтримку та високо оцінює зусилля України в боротьбі з агресією. Значна частина 20-сторінкового документа присвячена подіям саме в Україні.

«Негативний вплив Росії на безпекову ситуацію не лише в Україні, а й в усьому світі став одним із найважливіших факторів, які вплинули на діяльність НАТО в 2014 році», – заявляє Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він також додав, що у 2014 року всі члени НАТО відчули на собі посилення загрози. У Європі Росія анексувала Крим і роздмухала збройний конфлікт в Україні, Північна Америка та Близький Схід – потерпали через тероризм. В усьому світі спецслужби боролися з кіберзлочинами. «Тож тепер НАТО – об'єднане, як ніколи та готове відбивати атаки», – підсумував Столтенберг.

Нагадаємо, про бажання допомогти Україні висловили США, Канада, Європейський Союз та Світовий банк і вже озвучили деякі цифри кредитування.

Зокрема Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів обсягом $2 млрд.

В свою чергу міністри фінансів Європейського Союзу погодили надання Україні кредиту на суму 1,8 млрд євро.

Читайте також: МВФ має збільшити «пакет допомоги» Україні на $15 млрд – експерт

Про бажання допомагати заявила і Канада, яка виділить українському бізнесу $52 млн, які мають зміцнити економічне становище України. Як стало відомо, гроші будуть спрямовані на розвиток молочної галузі, а також на будівництво терміналів для зернових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: