Рада може дозволити офіційно відбирати майно у чиновників

Читать на русском

У Верховній Раді зареєстровано проект закону щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро, який дасть можливість запустити НАБ і конфіскувати нечесно нажите майно чиновників.

Про це повідомив депутат фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Це законопроект, щодо якого ми змогли об’єднатися з Адміністрацією Президента, з фракцією БПП, як найбільшою фракцією парламенту, з робочою групою антикорупційного комітету, громадськими експертами і з грузинськими прокурорами, які саджали корупціонерів у час президентства Саакашвілі», – констатує Соболєв.

За його словами, відповідний проект закону забороняє набирати для боротьби з корупцією тих, хто з нею вже боровся і не показав результату – працівників МВС, ГПУ, а також встановлює великі зарплати для слідчих Антикорупційного бюро і прокурорів, які будуть займатися розслідуванням корупційних злочинів.

«І по-третє – він дозволить забирати майно у посадовців та пов’язаних з ними людей, якщо вони не можуть пояснити його походження. Цей механізм чудово спрацював в Грузії, дозволивши забрати награбоване і залишити шахраїв без ресурсів», – повідомив Соболєв.

Читайте також: В Антикорупційному бюро не повинні працювати силовики - експерт

Як відомо, незважаючи на обіцянку Президента Петра Порошенка створити Антикорупційне бюро до 14 січня, відомство, яке буде розслідувати корупційні злочини у вищих ешелонах влади в Україні досі не створено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: