Поки Присяжнюку гроші повертають, мільйони Іванющенка заарештовують

Читать на русском

Екс-міністру Присяжнюку повернули заарештовані мільйони, а на майже $ 100 млн, що належать колишньому народному депутату від фракції Партії регіонів Юрію Іванющенку, накладено арешт.

Іванющенку оголошено підозру у скоєнні злочинів, пов'язаних зі зловживанням службовим становищем. Про це повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«У нього арештовані гроші не тільки в Швейцарії, але і в країнах Прибалтики. Загальна сума – близько $ 100 млн», – говорить Ярема.

Генеральний прокурор сподівається, що після того, як Іванющенко буде затриманий чи засуджений заочно, його гроші будуть повернені в бюджет країни. Щодо суми, яку планують повернути, генпрокурор сказав: «Більше $ 200 млн знаходяться на різних рахунках у країнах ЄС, 6 млрд грн і $ 1,8 млрд – в Україні. Заарештовано 11 земельних ділянок, 6 будинків, у тому числі за кордоном, 50 кг золота та вироби з дорогоцінних металів».

В свою чергу, раніше повідомлялось, що родині екс-міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка повернуто кошти.

«Повернуто кошти, вилучені під час обшуку за місцем проживання сестри Присяжнюка Симонової Л.В. Мова йде про 1 млн 717 тис. доларів США, 9 тис. євро і 1млн 250 тис. грн», – про це у своєму блозі написав народний депутат, секретар Комітету з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов.

За словами Добродомова, арешт на кошти було накладено у кінці березня у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а повернено вже 28 серпня минулого року.

Читайте також: У ГПУ розповіли, з ким говорив Янукович перед втечею

«У час, коли російські агресори якраз почали наступ на Донбасі. Коли вся країна скидалася грошима на забезпечення пограбованої режимом Януковича української армії. Коли на фронті сотнями гинули наші герої, повернули гроші родині Присяжнюка», – говорить Добродомов.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: