Кадрова політика Мерікова викликає побоювання – експерт

Читать на русском

Півроку тому Вадима Мерікова призначено головою Миколаївської обласної державної адміністрації, «Слово і Діло» проаналізувало діяльність губернатора виходячи зі стану його обіцянок та коментарів експертів.

Так у Вадима Мерікова зафіксовано 15 обіцянок, 4 з яких виконано.

Вдалося губернатору підтримати інсулінозалежних та програму гемодіалізу. Зокрема у бюджеті на 2015 рік передбачено 19,8 млн грн на придбання інсуліну. «Ці кошти на 100% забезпечують реалізацію цих програм у 2015 році», – каже Меріков.

Підвищив очільник області одноразову матеріальної допомогу ветеранам, які мешкають на території Миколаївщини. Відтак, ветеранам двічі на рік виплачуватимуть по 1000 гривень – до Дня Перемоги та до річниці визволення України від фашистських загарбників.

Хоч в активі Мерікова і немає невиконаних обіцянок та є чимала кількість тих, що в процесі виконання.

Серед них голова Миколаївської області пообіцяв запровадити в Миколаєві проведення військових та медичних курсів, так вже розпочато навчання з надання першої медичної допомоги.

Не забув губернатор і про військових. Так військовослужбовець, що повертається додому із зони АТО, отримає належну медичну, матеріальну і психологічну допомогу. А починаючи з вересня місяця миколаївський губернатор перераховує свою заробітну плату на рахунок 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Крім того, спеціально для «Слова і Діла» прокоментував 6 місяців роботи голови Миколаївської ОДА керівник Миколаївської обласної організації Комітету виборців України Олександр Ухмановскій.

«Губернатор, як досвідчений політик, уникає давати обіцянки, якщо є сумніви в реалістичності їх виконання. Актуальні проблеми або завдання обговорюються і вивчаються, приймаються рішення, але, як правило, без публічних обіцянок. При всій неоднозначності такої тактики, сьогодні губернатор зміг «впоратися» з областю і вміло лавірує в частково ворожому політичному, медійному оточенні», – розповідає Ухмановскій.

За його словами, викликає побоювання кадрова політика губернатора, наприклад, вакантною залишається посада заступника голови облдержадміністрації. У керівництві структурних підрозділів ОДА в райдержадміністрацій, на ключових посадах залишилося чимало прихильників попередньої влади. Повільно йде процес люстрації.

«Складається відчуття, що Меріков абсолютно віддалився від політичних питань, приділяючи основну увагу економічній сфері. На відміну від своїх попередників, які вважали мера Миколаєва своїм підлеглим, він не намагається впливати на керівництво обласного центру», – стверджує він.

Підсумовуючи, Олександр Ухмановскій зазначив, що головним політичним завданням Мерікова на найближчі місяці є «взяття під контроль» Миколаївської обласної ради, де обов'язки глави виконує колишній член ПР та лобіювання на цю посаду людину, яка розділяє нову політику держави.

Також прокоментував роботу очільника області і Денис Барашковський голова Центру антикорупційних розслідувань. «Він хороший чиновник – людина системи, схеми і команди».

Зокрема Барашковський відзначив присутність діалогу з громадськими організаціями та збереження миру в області, без кривавих побоїщ. Саме збереження миру, Меріков прийшовши на посаду, назвав пріоритетом своєї роботи. «Обороноздатність Миколаївської області укріплювалась починаючи з квітня минулого року», – заявив губернатор.

Є і негативні відгуки. «Він намагається бути осторонь від корупційних схем та розслідувань. Діє тільки тоді, коли на проблему реагує громадськість», – додає Денис Барашковський. Однак Меріков обіцяв боротися з боротися з корупцією в регіоні.

Читайте також: За півроку роботи Волинський губернатор виконав 70% обіцянок

На офіційному сайті Миколаївської ОДА у розділі «Запобігання проявам корупції» вже розміщено інформацію щодо боротьби з корупційними схемами. Так створено «Пряма телефонна лінія – «Суспільство проти корупції». І прийнята «Програма запобігання і протидії корупції у Миколаївській області на 2013-2015 роки».

Тож за півроку на посаді голови Миколаївської ОДА у Вадима Мерікова зафіксовано 15 обіцянок, 27% з яких виконано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: