В Європарламенті немає єдиної думки щодо санкцій проти Росії

Читать на русском

Голова Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що нарощування Євросоюзом санкцій проти Росії не допоможе розв'язати конфлікт на Донбасі, а той рівень обмежень, що діє зараз – цілком достатній.

Про це він заявив в інтерв'ю австрійському агентству «APA», пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Сумніваюся, що завдяки черговим санкціям вдасться досягнути завершення кризи», – сказав Шульц, додавши, що «на даний момент санкції достатньо ефективні» і «немає необхідності у впровадженні наступних». Основним шляхом вирішення проблеми Шульц вважає реалізацію мінських домовленостей.

З такою думкою голови Європарламенту не згоден голова комітету з питань зовнішньої політики ЄС Ельмар Брок, який переконаний, що посилити санкції необхідно негайно, а вже до понеділка опублікувати відповідне рішення в Офіційному журналі ЄС.

«Якщо Євросоюз проголосує за санкції без можливості їх реалізації, він виставить себе на посміховисько в Москві й у всьому світі», – сказав Брок.

При цьому, його думка щодо мінських домовленостей – так само прямо протилежна думці Мартіна Шульца. «Припинення вогню можливе, тільки якщо російські війська підуть з України. А про це зараз немає й мови», – констатував політик.

Читайте також: ЄС vs Росія: у лабіринті небажаних санкцій

У коментарі «Слову і Ділу» економіст-аналітик Борис Кушнірук розповів, що санкції проти Росії часто діють за принципом бумеранга на ті країни, які їх вводять, адже Росія є великим світовим постачальником сировини та енергоресурсів, і України це стосується найбільше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: