Невиконану обіцянку Яреми та Авакова взялися виконувати в ПАРЄ

Читать на русском

В ПАРЄ закликала розслідувати трагедію в Одесі 2 травня.

Про це повідомив народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Сергій Ківалов, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

«Я сьогодні з великим оптимізмом і надією прочитав заяву Президента ПАРЄ Анни Брасер про те, що особи, відповідальні за порушення прав людини, повинні бути притягнуті до відповідальності, незалежно від того, на чиєму боці вони знаходяться, і незалежно від того, чи відбулося таке порушення під час конфлікту на сході країни, під час Майдану чи подій під час «травневої» трагедії в Одесі», — сказав Сергій Ківалов.

Так за словами Ківалова, в доповіді Джима Шерідана зазначено, що у квітні 2014 року Генеральним секретарем Ради Європи була створена Міжнародна консультаційна група для спостереження за розслідуваннями жорстоких інцидентів, які були в Києві під час Майдану. Тепер ця група займатиметься і трагічними подіями в Одесі 2 травня.

«При цьому в доповіді підкреслено, що затяжне розслідування подій, які сталися на Майдані і трагедії в Одесі 2 травня 2014 не допомагає подолати розходження в баченні останніх подій в Україні», – додає Ківалов.

В свою чергу, майже за 9 місяців від дня кривавих подій в Одесі Аваков і Ярема не змогли притягнути винних до відповідальності.

Так провалив свою обіцянку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який запевнив, що перші вироки у справі по трагедії 2 травня в Одесі будуть винесені вже цієї ж осені.

Читайте також: Росіяни в ПАРЄ стверджують, що жодних терактів в Україні не було

А генеральний прокурор Віталій Ярема запевнив, що розслідування  пройде оперативно та об'єктивно. Однак слідство по даній справі і досі триває.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: