Боєздатність російської армії слабка – експерт

Читать на русском

У Путіна немає ні фінансового, ні кадрового ресурсу, щоб вести реальну континентальну війну.

Таку думку висловив голова всеукраїнської громадської організації «Україна в НАТО», член Атлантичної ради України Юрій Романюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Так за словами експерта, боєздатність російської армії недостатня для ведення континентальної війни, тож хвилюватись, що поставки НАТО в Україну летального озброєння спровокують повномасштабне вторгнення Росії в Україну не потрібно.

На сьогоднішній день українська армія оснащена «виключно радянським застарілим озброєнням зразка 1960-70-80-х років», однак, навіть «натовська» зброя 2000-х років сильніша за збройні формування на Донбасі і в самій РФ, вважає Романюк.

«Боєздатність російської армії – це здебільшого «понти». Російська армія налічує не більше 100 тисяч більш-менш боєздатних військ. Все інше – це тупа біомаса, переодягнена в уніформу. Саме це є причиною несподівано великих втрат, які несе російська армія в Україні», – пояснює експерт.

Виходячи з цього, Путін не наважиться на «континентальну війну» проти України. «У нього немає боєздатних військ. У нього просто немає ресурсу – ні фінансового, ні кадрового, щоб вести реальну континентальну війну», – розповідає Романюк.

Читайте також: У Полторака оприлюднили інформацію про втрати бойової техніки противника

«Якщо Україна отримає добру сотню або дві найсучасніших зенітно-ракетних комплексів, то напад Росії на Україну стане безглуздим з усіх точок зору. Це абсолютно нівелює будь-які шанси розв'язування континентальної війни Путіна проти України», – підсумовує експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: