На ремонт дороги Київ-Харків Світовий банк дасть майже мільярд доларів

Читать на русском

Світовий банк підтвердив наміри інвестувати 800 млн дол. США в третій проект з розвитку автодорожньої сфери в Україні – ділянку Полтава-Харків дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, інформує «Слово і Діло».

У повідомленні сказано, що переговори щодо змісту цього проекту тривали близько 6 місяців. Реконструкція ділянки Полтава-Харків буде одним з найбільших інвестиційних проектів Світового банку в Україні. Завдяки реалізації проекту автотранспортний коридор від Києва до Харкова, який має стратегічне значення для України, буде повністю оновлено», - говорять в Мінінфраструктури.

Передбачається, що сам проект буде складатися з двох частин. Перша з них - поліпшення дорожньої інфраструктури на ділянці в 130 км. Друга - організація заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки руху, підтримка експлуатаційного стану дороги, впровадження системи зважувальних комплексів.

Читайте також: Світовий банк дав 750 млн. доларів на виконання обіцянок Яценюка

Траса Київ – Харків – Довжанський – найдовша міжнародна траса України, має протяжність 856 км. Складається, вона з двох частин. Перша частина – ділянка від Києва до Харкова. Друга  проходить по східних областях до кордону з Росією, від Харкова і до КПП Довжанський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: