Порошенко не вклався в термін: Антикорупційне бюро досі не створено

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку Президента Петра Порошенка створити Антикорупційне бюро до 14 січня, відомство, яке буде розслідувати корупційні злочини у вищих ешелонах влади в Україні досі не створено.

Відповідну обіцянку Глава держави дав 17 грудня, констатує «Слово і Діло».

Порошенко також запевнив, що в закон про Національне антикорупційне бюро будуть внесені зміни, оскільки, за словами Президента, «частина його положень не влаштовує Раду Європи, частина положень не влаштовує міжнародні організації».

«Оскільки в умовах отримання Україною фінансової допомоги вони висловлюють своє бачення, з яким я згоден, з приводу ефективності функціонування антикорупційного бюро», - пояснив Глава держави.

Також відзначимо, що, згідно з обіцянкою заступника глави Адміністрації Президента Дмитра Шимківа, голову НАБ мали обрати до 25 січня. У той же час народний депутат Сергій Каплін заявив, що буде домагатися обрання незалежного і не підконтрольного кому-небудь директора Антикорупційного бюро, і для цього він вимагатиме публічної трансляції процесу обрання на телеканалі Рада.

Однак, станом на 26 січня, обіцяне Президентом антикорупційне бюро свою діяльність так і не почало, а вибори голови головного антикорупційного органу були перенесені на 12 лютого цього року.

Читайте також: Порошенко хоче нав'язати свого директора Антикорупційного бюро - експерт

Нагадаємо, 9 січня відбулося перше відкрите офіційне засідання Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. За словами голови комісії Рефата Чубарова, від претендентів на посаду голови НАБ вже надійшло 18 пакетів документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: