Відсьогодні на Донбасі введено режим надзвичайного стану

Читать на русском

Кабінет міністрів ініціював введення режиму надзвичайної ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Про таке з посиланням на «Українську правду» повідомляє «Слово і Діло».

«Уряд України прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей», – заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на виїзному засіданні уряду в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

За словами прем'єра, при прийнятті цього рішення уряд керувався Кодексом цивільного захисту, з метою повної координації всіх органів влади для гарантування безпеки громадян та цивільного захисту населення.

Також в уряді створена спеціальна комісія з надзвичайних ситуацій, яку очолив сам Яценюк. Заступниками були призначені віце-прем'єр Геннадій Зуюко та очільник Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

ОНОВЛЕНО

Пізніше прем'єр-міністр уточнив, що йдеться не про надзвичайний стан, який може бути введений тільки рішенням Верховної Ради, а про режим надзвичайної ситуації. «Прошу не плутати це з надзвичайним станом і воєнним станом, які вводяться рішенням парламенту. Наше рішення спрямоване тільки на одне – всі повинні працювати 24 години на добу і 7 днів на тиждень», – сказав Яценюк.

Читайте також: Порошенко розповів, коли буде введено воєнний стан

Днями політтехнолог Тарас Березовець висловив припущення, що головна мета Путіна на сході України – дещо розширити території невизнаних республік, захопивши в полон та знищивши при цьому якомога більшу кількість українських військових, аби потім змусити українську сторону до переговорів на власних умовах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: