СБУ оприлюднила свідчення коригувальника обстрілів Маріуполя

Читать на русском

Обстріл житлових кварталів Маріуполя вела російська артилерійська батарея під командуванням офіцера Збройних сил Росії.

Про це під час брифінгу заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає «Слово і Діло».

За його словами, таку інформацію надав затриманий коригувальник вогню і житель Маріуполя, колишній співробітник ДАІ Валерій Кірсанов («Даішник»).

«За свідченнями Кірсанова, масове вбивство мирних жителів Донбасу здійснювала російська артилерійська батарея під командуванням російського офіцера», – повідомив Наливайченко. При цьому сам Кірсанов не вперше наводив «Гради» на своїх співгромадян, відзначають в СБУ.


Наливайченко також повідомив, що перший наказ російським артилеристам про обстріл Маріуполя надійшов від їх керівництва в 7:30 ранку 24 січня. «Обстріл здійснювався 5 разів, але о 14:20 вогонь припинився, оскільки вони отримали інформацію, що до місця, звідки вівся обстріл, вирушили представники ОБСЄ», – сказав він.


Після припинення вогню, за словами глави СБУ, терористи почали відводити озброєння до російського кордону. Він також підтвердив, що частина установок «Град», з яких вівся обстріл, була знищена Збройними силами України, а інші були заховані на території селища Маркіно, а потім відведені на територію Росії.

Читайте також: Обстріл житлового сектора в Маріуполі (інфографіка)

«Прикордонна служба ФСБ РФ сприяє ввезенню зброї для злочинів проти людяності, а потім сприяє приховуванню слідів злочинів, запускаючи зброю назад на свою територію», – зазначив Наливайченко.

Матеріали по темі:

Атака на Маріуполь безрозсудна і ганебна – ОБСЄ

Як терористи планували обстріл Маріуполя

Штурм Маріуполя. Фото, відео

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: