«Мирний план» Путіна передбачав контроль ДАПу

Читать на русском

Згідно з Мінськими документами, Донецький аеропорт мав відійти сепаратистам у результаті виконання взаємних зобов'язань.

Це випливає з документів - карт, схем та додатку до Мінського меморандуму, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

Хоч у мінських документах і немає слів про ДАП, однак про те що аеропорт має відійти сепаратистам, свідчать координати.

«У мінських документах справді немає слів про ДАП. Але про те, що аеропорт має відійти сепаратистам, свідчать цифри — координати, зафіксовані в Додатку до Меморандуму. Імовірно, саме тому цей документ і залишався досі неопублікованим. Як пояснило одне з джерел, за задумом мінських домовленостей, аеропорт мав відійти сепаратистам у результаті виконання взаємних зобов'язань: бойовики також повинні були передати під український контроль ряд населених пунктів», - пише видання.

Також у своєму «мирному листі» Путін пропонував відійти від лінії розмежування у зоні конфлікту, зафіксованого у раніше не опублікованому додатку до Мінського Меморандуму, і легітимізувати «фактичну» лінію - не на користь України.

«У додатку «мінська» лінія проходить помітно західніше фактичної лінії розмежування від 19.09.2014. Деякі ділянки території, контрольовані на той час українськими силами, згідно з мінськими домовленостями, повинні перейти під контроль сепаратистів. Українська ж сторона в результаті «обміну» має отримати під свій контроль невелику ділянку в районі Дебальцеве — Попасна, захоплену бойовиками», - зазначає видання.

Читайте також: Штурм Маріуполя: фото, відео ( оновлюється)

Як пише видання, « на зведеній карті видно, що Путін не має наміру повертатися до затвердженої в Мінську лінії, оскільки запропонована ним лінія розмежування розміщена ще більше на захід від «мінської».  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: