Демчишина просять розблокувати постачання вугілля на українські ТЕС

Читать на русском

Енергетична компанія ДТЕК звернулась до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з проханням розблокувати постачання вугілля на українські теплоелектростанції.

Про це повідомили у прес-службі компанії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема мовай де про Придніпровську і Криворізьку ТЕС, які зараз знаходяться на межі зупинки.

Згідно із повідомленням, у місті, підконтрольному Україні, на залізничній станції Красний Лиман в Донецькій області у даний час заблоковані і стоять вже тиждень 200 вагонів з вугіллям. Це вугілля антрацитної групи – єдино можливе паливо для Придніпровської ТЕС та Криворізької ТЕС.

Як зазначається у повідомленні, що на заблоковане вугілля є всі необхідні документи, які підтверджують, що він слідує саме на зазначені українські теплоелектростанції.

Запасу палива на Придніпровській ТЕС вистачить на одну добу роботи, а на Криворізькій на 5. Зараз обидві станції працюють на мінімальній потужності через дефіцит антрацитового вугілля.

Читайте також: Яценюк не знав, що Демчишин підписує з російськими олігархами – експерт

Нагадаємо, в Україні через захоплення бойовиками шахт спостерігається гостра нестача вугілля. Раніше неодноразово зазначалося, що бойовики вивозять вугілля з підконтрольних їм шахт у Росію. З 22 листопада 2014 Російська Федерація зупинила експорт вугілля в Україну.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: