У Кличка хочуть платити лікарям 12 000 гривень

Читать на русском

У разі успішного впровадження реформи системи охорони здоров’я, середня заробітна плата лікаря в столиці має становити від 8 000 до 12 000 гривень.

У цьому переконаний заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Звичайно, що такі зарплати одразу встановити нереально, тим не менше перші позитивні результати проведення медичної реформи і пацієнти, і медичні працівники відчують вже в червні-липні цього року», – заявив чиновник.

Радуцький пояснив, що таке радикальне підвищення заробітної плати передбачається за рахунок впровадження принципу «Гроші ходять за пацієнтом».

«Медичні заклади фінансуватимуться не за кількістю ліжок, а за кількістю пацієнтів. Відповідно планується, що 25% від суми, яку сплатило місто чи страхова компанія за надану медичну послугу, йтиме на оплату праці медичного персоналу – лікаря, медсестри чи санітарки. Залежно від кваліфікації кожен з них матиме різний коефіцієнт», – повідомив заступник Кличка.

Читайте також: У Радуцького вже знають, як реформувати медичну галузь Києва

В свою чергу директор лабораторії «ДІЛА» Олексій Бабич вважає, що, наприклад, у Грузії комплексно на реформу медицини пішло кілька років, а в Україні потрібно мінімум три роки, щоб зміни медреформи були відчутні населенню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: