Порошенко знов обіцяє Україні енергонезалежність, цього разу – в 2017

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко вкотре зробив заяву про те, що невдовзі Україна позбавиться енергетичної залежності від Російської Федерації.

Про це він сказав, виступаючи на Давоському економічному форумі в Швейцарії, пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Раніше Україна споживала 70 млрд куб. м газу на рік, ми уже скоротили цей показник до 40 млрд куб. м. І це тільки початок. Я цілком упевнений, що за два роки ми забезпечимо свою енергетичну незалежність від Росії», – повторив власну думку більш ніж піврічної давнини Порошенко.

Зазначимо, що в травні 2014 року, під час дебатів кандидатів у президенти Петро Порошенко вже висловлював переконання, що Україна досягне енергонезалежності від свого східного сусіда через 2 роки, тобто у 2016-му.

Читайте також: Демчишин про контракт з РФ: Яценюку знов показали не той документ

Виступаючи в Давосі, глава держави також уточнив, що новими шляхами постачання газу для України стануть країни Європи, зокрема, планується налагодження поставок блакитного палива з Норвегії. Крім того, великі надії Порошенко покладає на видобуток сланцевого газу.

Нагадаємо, днями голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що знижка на газ для України буде скасована з 1 квітня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: