Пашинський розповів, які зміни очікувати призовникам

Читать на русском

Зміни до закону про проходження військової служби мають підвищити обороноздатність держави та сприяти усуненню проблем, які накопичились протягом останнього року.

Про це заявив заступник голови парламентської фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, пише «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу «Народного Фронту».

Зокрема, Верховна Рада України прийняла закон, що збільшує максимальний вік для строкової військової служби за призовом з 25 до 27 років. 

Раніше законодавство передбачало, що призвати на строкову військову службу можуть громадян України від 18 до 25 років, тепер призивати в армію можуть з 18 до 27 років.

За словами Пашинського зараз уточнюють положення про відповідальність за ухилення від призову: на відміну від чинного закону, де передбачено відповідальність за ухилення для рядового та сержантського складу, а для офіцерського – не передбачено. «Таку норму буде внесено», - зазначив голова профільного комітету.

Також Сергій Пашинський запропонував внести в документ ряд поправок. Зокрема, ті особи, які підпадають під демобілізацію, але укладають контракт про службу в армії, зберігають за собою місце роботи не рік, а більше, із збереженням середньої заробітної плати.

«Ця сама норма розповсюджується на студентів та учнів усіх форм навчання. Додатково ми вносимо норму, що малі підприємці, які проходять службу, звільняються від сплати податків на термін служби та за ними зберігається реєстрація», - повідомив депутат.

Голова профільного комітету вважає за необхідне переглянути положення про укладання контракту на службу в ЗСУ, зараз він передбачає - п’ять років, а багато хто не хоче зв’язувати себе з армією на такий термін.

Читайте також: Мобілізація: українським жінкам видадуть автомати і відправлять на фронт

« Ми розширюємо рамки контракту від одного року до п’яти згідно з бажанням особи, яка має необхідний фах та військовий досвід і готова служити й захищати Батьківщину», - підсумував Сергій Пашинський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: