Рада усунула чергову перепону для експорту українських товарів до ЄС

Читать на русском

Верховна Рада України затвердила закон про нові технічні регламенти, що дозволять привести продукцію українського виробництва у відповідність до стандартів Європейського Союзу.

Про це з посиланням на «Українську правду» повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, після його реалізації, усі дозвільні документи товаровиробники отримуватимуть в Україні, після чого без додаткових перевірок реалізовуватимуть свої товари на ринку ЄС. Раніше для сертифікації виробник мав протестувати свій продукт та отримати відповідний сертифікат в одній із країн Євросоюзу.

Як стверджують в інформаційній кампанії «Сильніші разом», даний документ також усуне численні суперечливі технологічні неточності, які були допущені законодавством України раніше.

Крім того, новий технічний регламент принесе вигоду не лише підприємцям, але і державі, адже в перспективі Україна сама зможе заробляти на сертифікації продуктів для країн-членів ЄС, що надходять з країн Азії та Латинської Америки. За даний закон проголосував 251 народний депутат.

Читайте також: «Батьківщина» хоче, щоб Roshen Порошенка ввів санкції проти РФ

Цікаво, що прийняття законопроектів, що дозволили б українській продукції безперешкодно вийти на ринок ЄС, ще 12 березня пообіцяв міністр аграрної політики Ігор Швайка, однак через припинення повноважень Кабінету міністрів, виконати цю обіцянку не встиг.

А от реалізація обіцянки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відбувається за планом: Євросоюз в односторонньому порядку продовжив режим митних преференцій для товарів з України, за підсумками якого, як вважає голова уряду, Україна заробить 490 млн євро.

Крім того, наближати до стандартів Євросоюзу Яценюк вирішив і вищий ешелон влади, пообіцявши ввести до кожного міністерства фахівця з євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: