«Батьківщина» хоче, щоб Roshen Порошенка ввів санкції проти РФ

Читать на русском

Фракція «Батьківщина» закликає Петра Порошенка ввести санкції проти РФ на прикладі свого бізнесу.

Про це заявив народний депутат, член фракції «Батьківщина» Ігор Луценко на брифінгу у Верховній Раді, пише «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу «Батьківщини».

За словами Луценка Президент на своєм прикладі повинен показати, як боротись з РФ і особисто ввести санкції.

«Фракція «Батьківщина» проголосувала за закон про затвердження указу Президента «Про часткову мобілізацію», але ми закликаємо Президента показати всім приклад і особисто запровадити санкції проти РФ – у рамках його бізнесу, у нього ж є всі можливості для цього. Тоді воюватимуть не тільки бідні незаможні солдати, а й економічна й урядова еліта», – заявив депутат.

Народний обранець переконаний, з Росією необхідно боротись за допомогою економічних санкціх, а зараз стратегія Президента полягає у тому, щоб завалити його трупами наших солдатів.

«Ми змобілізували десятки тисяч людей, але я запитую: скільки санкцій ми запровадили щодо Росії? Відповідь: жодної!», – зауважив Ігор Луценко.

Луценко також зазначив, що «новели, які ми бачимо в указі Президента включають також серйозні речі щодо економіки: Президент і уряд отримують нові інструменти управління окремими галузями економіки». А такі норми є корупційними, зауважує депутат.

«Такі речі допустимі лише в умовах воєнного стану: чому Президент, уряд і РНБО не ставлять питання про введення воєнного стану мені теж не зрозуміло. Тим більше, що тисячі одиниць військової техніки скупчилось на нашому східному кордоні з боку РФ», –сказав він.

Читайте також: Замість Астани, Порошенка запрошують на переговори... в Донецький аеропорт

Нагадаємо, в листопаді минулого року своє обурення продемонстрував і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк – він не розуміє чому Україна досі не ввела санкції проти Росії.

«Два місяці тому уряд вніс розпорядження про введення санкцій, які б, у тому числі, забороняли ряд торгових операцій з Росією. Весь світ санкції ввів, ми чекаємо нового пришестя. Пора вже і Україні нарешті ввести санкції для того, щоб визнати Росію країною -агрессором і продемонструвати на весь світ, що ми також боремося за свій національний інтерес, як американці і європейці борються за нас» , – підкреслив Яценюк.

Відзначимо, 14 серпня Верховна Рада прийняла в цілому проект закону про санкції проти Росії. Документ підтримали 242 народних депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: