Тетерук і Павленко закликають депутатів працювати без перерв і канікул

Читать на русском

Народні депутати розкритикували ініціативу заступника голови фракції «Народний фронт» Андрія Іванчука, який запропонував більше ніколи не працювати в день 16 січня.

«Це його особиста думка... 16 числа ми будемо працювати, і я не бачу жодних проблем, які б нас зупинили, для того, щоб ми працювали як у звичайний день. Я взагалі категорично проти, коли у нас влаштовуються багатоденні затяжні канікули», – заявив журналісту «Слова і Діла» народний депутат і колега Іванчука по фракції Андрій Тетерук.

За його словами, «потрібно залишити тільки Новий рік, Великдень і день народження - три свята, які треба відзначати, а весь інший час треба працювати». «Тоді у нас буде хоч якийсь прогрес. А так у нас всі хочуть багато, а працювати мало. Це дуже погано. Треба цю ситуацію поступово змінювати», - вважає політик.


Такої ж думки і народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Юрій Павленко. За його словами, в сьогоднішніх умовах Верховна Рада повинна працювати постійно – без канікул і без перерв, а сесії парламентських засідань повинні проходити чи не кожен день. «Кількість викликів, проблем, які є сьогодні в Україні, передбачають дуже серйозні законодавчі зміни. Бо не можна жити по законах мирного часу в умовах війни», - пояснив Павленко.

Крім того, політик переконаний, що оголошення довгих перерв, а також «приховування за так званою роботою в комітетах чи з виборцями, а по суті фактичні канікули народних депутатів» - не гідно Верховної Ради. « Тим більше, 16 січня – якраз той день, коли Верховна Рада повинна ухвалити максимум законів, направлених на захист прав і свобод людини.. направлених на вихід України з фінансової, економічної кризи, ну і звичайно на вихід України з війни», - каже депутат.

«Справа в тому, що депутати, особливо після подій Майдану, дуже часто схильні до якихось зовсім символічних актів», – вважає журналіст «Hromadske.tv» Андрій Баштовий. На його думку, народним обранцям необхідно менше концентруватися на подібних «ритуалах», а натомість зосередитися на змісті законопроектів та на реальних реформах. «Але це не якась принципова річ. Якщо депутати хочуть максимально акцентувати увагу на тому, що 16 січня відбулося те, чого повторити не можна – про це можна подумати. Але, як на мене, вектор їх думок трохи не в тому напрямку», – підсумовує журналіст.

У свою чергу позафракційний народний депутат Борислав Береза зазначив, що фальсифікації законодавства, які відбулися 16 січня 2014 року, фактично мають місце у сесійній залі і зараз. «Ніч з 28 на 29 грудня якраз показала те, що традиції 16 січня живі, як ніколи. Фактично, те, що сталося тоді, не дуже сильно відрізняється (від подій 16 січня - Ред.).

Читайте також: Депутати проголосували не за Бюджет, а за чистий аркуш паперу - Парасюк

За словами Берези, депутатам пора згадати, що Верховна Рада – це вищий законодавчий орган, і якщо порушуються закони в парламенті, «то неможливо вимагати від громадян України виконувати закони також».

Нагадаємо, 12 січня поточного року заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук запропонував депутатам більше ніколи не працювати 16 січня, оскільки в цей день рік тому був прийнятий ряд диктаторських законів, які призвели до численних людських жертв під час Євромайдану. «Ми повинні прийняти рішення, щоб цей день став чорним в календарі українського парламентаризму», - заявив Іванчук, запропонувавши Раді розглянути заплановані на 16 січня важливі закони на цьому тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: