Порошенко вже майже відгородився від неспокійного Донбасу

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко запевняє, що зведення фортифікаційних споруд на лінії зіткнення сил АТО з проросійськими бойовиками на Донбасі невдовзі буде завершене.

Про це він заявив під час учорашнього звернення до народу з приводу трагедії під Волновахою, передає «Слово і Діло».

«Зведення фортифікаційних споруд, котрі захищають від можливої контратаки з боку бойовиків, майже завершене», – запевнив Порошенко, коментуючи розстріл автобусу з цивільними людьми на блок-посту поблизу Волновахи.

Нагадаємо, вчора на пункті пропуску в Донецькій області з території, підконтрольної бойовикам, був ростріляний пасажирський автобус, що прямував до Донецька. Загинуло 12 осіб, ще 16 перебувають у лікарні.

Нагадаємо, обіцянку реалізувати аналог проекту «Стіна» на кордоні контрольованої українськими військовими території й так званих ДНР і ЛНР, Петро Порошенко дав ще 21 вересня. Відслідковуючи стан її виконання, «Слово і Діло» з'ясувало, що, станом на середину жовтня, споруди були готові на 80%.

Читайте також: Обстріл автобуса з мирними жителями під Волновахою (інфографіка)

За даними «Слова і Діла», станом на 7:25 в зоні конфлікту на сході України було зафіксовано 75 обстрілів позицій українських військових, при цьому був застосований новий вид озброєння – вогнеметну систему залпового вогню «Буратіно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: