Де, коли і за скільки видаватимуть біометричні паспорти?

Читать на русском

Вже з понеділка запрацюють термінали з видачі біометричних паспортів.

Про це прем’єр Арсеній Яценюк заявив під час відкриття засідання Кабміну 9 січня, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Українську правду».

Як і обіцяв прем’єр, Кабмін виділить 150 млн грн на закупівлю 600 терміналів для видачі біометричних паспортів.

За словами Яценюка, на даний момент вже встановлено 35 терміналів для видачі біометричних паспортів, що дозволить видавати до 30 тисяч документів на місяць.

«Але з 15 лютого повинно функціонувати 606 точок видачі. І в 2015 році ми плануємо дійти до цифри 2,5 млн паспортів на рік», – додав він.

З приводу ціни на біометричний паспорт: раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що оформлення біометричного паспорта за стандартною процедурою буде коштувати 518,15 гривень.

Біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт. Відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка буде свідчити про наявність цього чіпа.

В той же час, наявні у громадян паспорти залишаться діючими, поки у людини не виникне бажання змінити паспорт.

Як зазначали у ДМС, для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно до підрозділу міграційної служби. Жодна особа або організація, крім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не в змозі, підкреслили в ДМС.

Читайте також: Українцям варто готувати «пальчики» вже з 1 січня

За словами Яценюка, нові біометричні паспорти дозволять громадянам України безперешкодно їздити до країн ЄС після підписання угоди про встановлення безвізового режиму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: