Абромавічус, як і обіцяв, звів до мінімуму контроль бізнесу

Читать на русском

Підтримані Верховною Радою ініціативи міністра економіки Айвараса Абромавічуса щодо скорочення кількості контролюючих органів для підприємців та 2-річний мораторій на перевірки малого бізнесу почнуть діяти вже цього року.

Таким чином, Абромавічус впорався з двома черговими обіцянками, які дав у якості члена Кабінету міністрів України, констатує «Слово і Діло».

Так, обіцянку щодо внесення до Верховної Ради низки законопроектів про скорочення кількості контолюючих органів Абромавічус дав 10 грудня, зазначивши, що таким чином Україна наслідуватиме західну модель розвитку економіки.

Пізніше міністр також запевнив, що нова редакція Податкового кодексу передбачатиме заборону перевірок малого бізнесу терміном на 2 роки.

28 грудня парламент ухвалив запропонований Кабінетом міністрів Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України», а 31 грудня його підписав Президент.

Читайте також: Імпортні обмеження призведуть до контрабанди та тіньових схем – експерт

Нагадаємо, 22 грудня Айварас Абромавічус також заявив, що кількість стратегічних підприємств, які повинні залишатися в державній власності, треба зменшити втричі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: