Порошенко заявив, що українська армія стала однією з найсильніших у Європі

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що на сьогоднішній день боєздатність частин підрозділів української армії повністю відновлена.

Про це він сказав сьогодні, 5 січня в смт Озерне Житомирської області після передачі українським військовим нової техніки, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

Глава держави передав Збройним силам України більше 100 одиниць озброєння і військової техніки, які були реконструйовані в минулому році, у тому числі чотири літаки - два МіГ-29 і два Су-27, а також 203-міліметрові і 121-міліметрові самохідні гаубичні комплекси, 82-міліметрові автоматичні гранатомети, штурмові гвинтівки «Форт» і відновлені БМП-2.

«Поки у нас йдуть активні бойові дії, у нас повністю відновлена боєздатність частин підрозділів, тому що на 5 вересня у нас залишалося 20% техніки від боєкомплекту. Сьогодні є 100%, є чим себе захищати», - запевнив Президент.

Порошенко також зазначив, що за 7 місяців в Україні народилася нова сильна армія. «Я можу сказати, що по бойовому духу, оснащенню, це сьогодні одна з найсильніших армій Європи», - заявив Глава держави.

Читайте також: Порошенко дотримав слова: завод ім. Малишева латає «оборонку» у три зміни

Нагадаємо, в грудні минулого року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Україна повинна створити найпотужнішу армію серед європейських країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: