Українцям варто готувати «пальчики» вже з 1 січня

Читать на русском

З 1 січня 2015 року в Україні починається оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Державна міграційна служба (ДМС) України розпочне оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс».

Біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт. Відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка буде вказувати на наявність цього чіпа.

На чіп буде записуватися інформація про особу власника, яке є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані - оцифроване зображення особи, оцифрований підпис і відбитки вказівних пальців рук.

Як зазначають в ДМС, для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно в підрозділ міграційної служби. Жодна особа або організація, крім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не зможе, підкреслили в ДМС.

Читайте також: Мода на іноземців поширюється: заступником Гонтарєвої стане білорус

У прес-службі зазначають, що впровадження в Україні біометричних паспортів для виїзду за кордон є важливим кроком на шляху до безвізового режиму з Європейським союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: