У БПП кажуть, що Держбюджет допоможе наповнити українська земля

Читать на русском

Голова Федерації роботодавців АПК, народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Тригубенко вважає, що Земельний банк допоможе швидко і результативно залучити інвестиції у реформування країни.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БПП, передає «Слово і Діло».

«Оскільки звичні способи залучення бюджетних ресурсів, а саме позики від міжнародних фінансових інституцій та випуск ОВДП, вже вичерпали себе, нам варто повернутись до ідеї створення державного Земельного банку для залучення фінансів у реальний сектор економіки. Тим більше що це не потребує жодного внесення змін до чинного механізму користування землею», - зазначив Тригубенко.

За його словами, Україна має унікальний незадіяний ресурс - землю, розумне використання якої дозволить швидко і результативно залучити інвестиції у реформування країни, до того ж уникнути фіскального виснаження бізнесу та суспільства.

«В Україні приблизно 41 млн га с/г угідь. З них близько 32 млн га орної землі, що становить 12% від загального обсягу орної землі в Європі. Приблизно 16 млн га української орної землі є в державній власності. На цих землях можливо не тільки вирощувати сільгосппродукцію – їх можна використати як потужний ресурс економічного зростання країни», – переконаний народний депутат.

На думку Тригубенка, Земельний банк з розгалуженою мережею регіональних відділень міг би випустити фінансові інструменти з невисокою прибутковістю – наприклад, забезпечені землею облігації з терміном погашення 5-10 років.

Голова Федерації роботодавців АПК також повідомив, що можна було б передати державний земельний ресурс в ефективне управління на конкурсних умовах і отримати ще одне стабільне джерело фінансових надходжень до бюджету.

Нагадаємо, в квітні поточного року очолюваний Арсенієм Яценюком Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким пропонується ліквідація Державного земельного банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: