Москаль не проти купувати вугілля на окупованій території

Читать на русском

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль виступив за покупку вугілля на окупованих територіях.

Про це він сказав під час сьогоднішньої прес-конференції, інформує «Слово і Діло».

За словами Москаля, купувати вугілля на непідконтрольних українській владі територіях потрібно, оскільки вугілля йде прямо на ТЕС, яка дає світло як на окуповані, так і не окуповані території.

«Вугілля належить Україні. Ми не можемо шахту викопати і перевезти (на підконтрольні Україні території. - Ред.)», – зазначив губернатор Луганщини.

Москаль також повідомив, що збиток від руйнувань в результаті бойових дій в регіоні склав 53 мільярди гривень. «Якщо брати приватний сектор, дороги, мости – 53 мільярди. Але в першу чергу ми хочемо розрахуватися з людьми», - сказав голова Луганської ОДА.

За його словами, в області є як частково пошкоджені будівлі, так і повністю зруйновані будинки. «Таким жителям повинна бути компенсація 150 тисяч гривень і 10 тисяч - за втрачене майно, яке було в домі», - констатував Москаль.

Разом з тим, він додав, що, на жаль, Кабінет міністрів «ніяк не може схилитися до цього». «Навіть хотіли дописати, що виплачувати (компенсацію. - Ред.) треба після закінчення АТО. Це велика дурість. Люди не можуть чекати, коли закінчиться АТО. Їм потрібно десь жити», - резюмував Москаль.

Читайте також: Москаль - ЛНР: поверніть електрику, або відключимо газ і воду

Нагадаємо, на початку грудня, на засіданні погоджувальної ради парламенту віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що Україна не закуповуватиме вугілля з окупованих територій Донбасу. Проте вчора, на прес-конференції Президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна все ж таки почала закуповувати вугілля в зоні АТО, а сплачені гроші йдуть тільки на зарплату шахтарям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: