Порошенко зобов'язався відповідати за гроші інвесторів

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Національної інвестиційної ради України – консультативного органу, головною метою якого є залучення іноземного капіталу в економіку держави.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

Основними функціями новоствореної Нацради стане поліпшення інвестиційного клімату в Україні, збільшення обсягу інвестицій та захист прав інвесторів.

Проект положення про діяльністю органу доручено створити заступнику голови АП Дмитру Шимківу. Він же проведе консультації з представниками бізнесу щодо персонального складу Ради.

«Інвестори не мають впевненості у захищеності та прибутковості своїх інвестицій, оскільки за попередні роки вони втратили довіру до влади, а зараз до цього ще додається складна ситуація на сході та економічна ситуація в країні загалом. Наразі існує нагальна потреба в створенні платформи для взаємодії влади та інвесторів, яка поверне довіру та впевненість, що в Україні можна чесно заробляти», – пояснив необхідність створення Нацради заступник голови президентської адміністрації.

Читайте також: Реформа МВС з грузинським темпераментом: Згуладзе обіцяє реальні зміни

Нагадаємо, в середині вересня Петро Порошенко пообіцяв розпочати спеціальну програму політичного страхування американських інвестицій в українську економіку. А раніше він також запевняв, що, як тільки ситуація на сході країни стабілізується – в Україні почнеться інвестиційний бум.

23 грудня Петро Порошенко також підписав указ про створення Національної ради реформ, до якої ввійшли сам Президент, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, глава Нацбанку, міністри економіки, фінансів, юстиції, керівники низки комітетів Верховної Ради, глава Адміністрації Президента та його заступники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: