Гриценко пожурив Порошенка за невиконані обіцянки перед бійцями АТО

Читать на русском

Голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко розкритикував чергову обіцянку Президента Петра Порошенка про підвищення грошового забезпечення військовим в зоні АТО, яку Глава держави дав учора, 20 грудня, на засіданні РНБО.

Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

Зокрема, Гриценко згадав обіцянки Порошенка про те, що кожен військовий у зоні АТО буде отримувати 1000 гривень на день, а його життя буде застраховане на 1 мільйон гривень. Як відомо, ці заяви Глави держави в системі «Слово і Діло» отримали статус «не виконано».

Читайте також: Скільки заробляють солдати в АТО? (інфографіка)

«Як Верховний головнокомандувач, Порошенко повинен розуміти: він не має права обманювати військових, слово командира - непорушне, закон для підлеглих! Пообіцяв - зроби!», - каже Гриценко.

На думку лідера «Громадянської позиції», як Президент, Порошенко повинен був відразу після інавгурації виконати свою обіцянку. «Тим більше, що вибори в один тур заощадили для бюджету понад 600 мільйонів гривень. Президент обіцяного не виконав», - констатує політик.

Гриценко також зазначив, що як мультимільярдер, Порошенко міг би і без бюджетних коштів - своїми власними покрити витрати на виконання своєї ж обіцянки. «За такий вчинок його б на руках носили, і не тільки військові. Мультимільярдер витрачати власні кошти пошкодував. А колись же воно було твердим - «купеческое слово», - резюмував Гриценко.

Нагадаємо, 24 жовтня колишній міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, для старших офіцерів, які беруть участь в антитерористичній операції, Кабінет міністрів обіцяє встановити зарплати в розмірі 21 925 гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: