Лавров натякнув, що в Криму можуть розміщувати ядерну зброю

Читать на русском

Крим став частиною РФ, яка відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї має ядерну зброю, заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Українську Правду». Про це він сказав в інтерв'ю російському «Інтерфаксу».

На запитання, чи можуть Крим розглядати як місце для розміщення російської ядерної зброї, міністр закордонних справ РФ Лавров відповів:

«Тепер Крим став частиною держави, яка, відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), має таку зброю».

«І держава російська має, відповідно до міжнародного права, всі підстави розпоряджатися своїм легітимним ядерним арсеналом відповідно до своїх інтересів та відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань», - зазначив міністр МЗС РФ.

Також в цьому інтерв'ю Лавров заявив, що Москва є єдиною силою, яка виступає за збереження Донбасу в складі України.

Читайте також: На Запоріжжі СБУ затримала 41 тонну речовин для виготовлення вибухівки

У той же час, міністр зазначив, що необхідно створити для південного сходу України «можливість фінансово забезпечувати свої потреби за рахунок домовленості з центром із податкових питань, щоб вони могли користуватися своєю мовою, щоб вони могли святкувати свої пам'ятні дати, а не ті, що нав'язані однією частиною країни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: