Обміну полоненими «всіх на всіх» не буде – Тимчук

Читать на русском

Початкову пропозиція української сторони обміняти «всіх на всіх» неможливо виконати, і з тієї причини, що частина заручників захоплена бандформуваннями, які нібито не підкоряються ні ЛНР, ні ДНР. 

Про це у своєму Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат ВР Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло».

«Зрозуміло, що це питання могла б вирішити Москва, без допомоги якої жодне бандформування на Донбасі існувати не може. Але Росія нібито «не стосується» конфлікту на Донбасі...», – написав він.

Тимчук також зазначив, що заперечення президентом РФ В. Путіним присутності російських військ, а також «мирний статус» України є головною проблемою.

«Агресія Росії юридично не визнана, і з точки зору права війни немає. Відповідно, захоплені військовослужбовці України юридично не є військовополоненими (вони де-юре - заручники терористів), а значить, на них не поширюється міжнародне право щодо військовополонених. Те ж саме з нашого боку: ті бойовики, які зараз сидять за ґратами, - не полонені, вони заарештовані або затримані за терористичну діяльність і сидять за гратами за рішенням суду в статусі звичайних «зеків» », 0 резюмував Д. Тимчук.

Він зазначив, що в результаті вся робота по звільненню полонених не має особливих правових підстав, оскільки де-юре ніяких полонених немає.

Читайте також: Обіцянки Полторака, Порошенка і Авакова щодо забезпечення АТО «зависли»

Нагадаємо, звільнення полонених – одна з умов Мінської зустрічі. Там домовились до обміну всіх на всіх. Відповідні структури Міноборони і СБУ працюють разом – звіряють списки, координують дії всіх українських переговорних груп, але сотні українців так і залишаються в заручниках.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: