У зоні відчуження ЧАЕС можна ввести в експлуатацію 200 тис. га землі

Читать на русском

Член Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Віталій Чепинога повідомив, що вже сьогодні можна ввести в експлуатацію 200 тисяч гектарів земель в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook за підсумками засідання Комітету, передає «Слово і Діло».

За його словами, згідно із новими світовими нормами радіаційного забруднення ці землі вже придатні для землекористування. «Туди можна запустити тваринництво. Корові варто давати три таблетки абсорбенту, і їхнє молоко можуть пити навіть діти», - повідомив депутат.

Чепинога також розповів, що, крім бойових дій на Донбас, Росія веде проти України біовійну. «Полтавщина купила в Росії гербіциди і кинула їх в землю. Тепер зробили проби грунту. Це мертва земля, на якій нічого не вродить нормального в найближчі 10 років», - написав політик.

Раніше голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко заявив, що в представленій напередодні прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком програмі діяльності уряду не враховано поліпшення якості життя простого українця.

Також, за словами депутата, у програмі Яценюка відсутні будь-які згадки про необхідність захисту навколишнього середовища або хоча б якісь натяки на державну екологічну політику.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: