Розщедрилися: Київрада подарувала Нацгвардії 6 довгобудів на Троєщині

Читать на русском

Київська міська рада ухвалила рішення про передачу 4,13 га землі, на яких розташовані шість 34-поверхових недобудов, Головному управлінню Національної гвардії України.

За відповідне рішення проголосував 71 депутат міськради, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дело.ua».

Земля з розташованими на ній довгобудами, відомими як «Дніпровські башти», знаходиться в Деснянському районі, на проспекті Генерала Ватутіна, 9. За словами директора департаменту земельних ресурсів Олексія Поліщука, тепер 34-поверхівки знаходяться на балансі МВС, правонаступницею якого є Нацгвардія.

Між тим, будівництво згаданих хмарочосів почали ще в 1999 році та мали завершити в 2003-му. Однак згодом проект житлового комплексу, що мав стати одним із найвищих у столиці, заморозили через нестачу коштів.

Станом на середину 2014 року сума, необхідна для добудови висотних будинків на пр. Ватутіна, 9, становила 300 млн грн. Крім того, містом уже давно ширяться чутки про те, що одна з «веж» ризикує впасти: крен будівлі помітний навіть неозброєним оком.

Читайте також: В Мінсоцполітики думають, як відрізнити учасників АТО від «тилових пацюків»

Нагадаємо, 11 листопада Віталій Кличко особисто проінспектував земельну ділянку, яку Київрада планує передати під забудову киянам-учасникам бойових дій на Донбасі. А раніше він обіцяв жителям столиці зробити процес виділення землі для учасників АТО максимально прозорим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: