Обіцянки Полторака, Порошенка і Авакова щодо забезпечення АТО «зависли»

Читать на русском

Пашинський ініціює засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Звітувати про свою роботу на засіданні будуть керівники усіх силових структур. Силовики мають розглянути питання про стан роботи зі звільнення полонених (як військовослужбовців, так і цивільних осіб), забезпечення сил АТО та фінансування силових структур. Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила промоніторити останні обіцянки керівників силових структур.

Так, щодо забезпечення армії міністр оборони Степан Полторак заявив, що бійці у зоні АТО найближчим часом отримають нову техніку, що пройшла модернізацію, та військові будуть забезпечені зимовою одежею. Також, за словами очільника Міноборони, буде закуплена військова техніка та озброєння на більш ніж мільярд гривень. Всі ці обіцянки Полторака поки що в процесі виконання.

Про забезпечення військових говорив і міністр МВС Арсен Аваков. Він пообіцяв надати нові види озброєння для Національної гвардії України. Перш за все це бінарні заряди для гранатометів і нові снайперські комплекси 12,7 калібру.

Не оминув цієї теми і Президент Петро Порошенко, за його ініціативи в зону АТО передали 100 одиниць важкої техніки. Підрозділам Збройних Сил були передані танки Т-64БМ «Булат», танки Т-64 БВ, Т-72 Б1, Т-72UA, Т-72A, БТР-3е та БТР-4е, самохідні артилерійські установки 2C1 і вертольоти Мі-8 та Мі-2. Також Президент наголошував про бажання Литви поставляти озброєння в Україну.

Щодо звільнення полонених, то це була одна з умов Мінської зустрічі. Там домовились до обміну всіх на всіх. Відповідні структури Міноборони і СБУ працюють разом – звіряють списки, координують дії всіх українських переговорних груп, але сотні українців так і залишаються в заручниках.

Читайте також: Підводні камені плану уряду. Чого чекати населенню?

За словами командира 2-го батальону спеціального призначення «Донбас» Семена Семенченка, під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони одне з найактуальніших питань буде саме звільнення полонених. «Хочемо задати питання, чому наші хлопці вже більше трьох місяців сидять у підвалах терористів? Більше 600 чоловік», – заявив Семенченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: