Лобісти «диктаторських законів» все-таки увійшли до керівництва комітетів

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку представників коаліції не допустити до керівництва комітетами депутатів, які голосували за «закони 16 січня», деякі з них все ж таки увійшли до керівництва парламентськими комітетами.

Це випливає з даних, опублікованих на офіційному порталі Верховної Ради. Повідомляється, що постанову №1009 про обрання керівництва комітетів 8 грудня підписав спікер парламенту Володимир Гройсман, інформує «Слово і Діло».

Згідно з регламентом, до керівних посад у комітетах ВР відносяться голова комітету, його перший заступник, а також заступники та секретар.

Так, у керівництві першого ж комітету з питань аграрної політики значаться відразу два депутати, які голосували за «закони 16 січня»: представник депутатської групи Ігоря Єремеєва «Воля народу» Сергій Лабазюк і член групи Віталія Хомутинніка Геннадій Бобов.

Також до керівництва комітетів увійшли Ігор Бондар, Володимир Кацуба, Михайло Поплавський, Олександр Фельдман, Віктор Розвадовський.

У свою чергу, народний депутат Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook написав наступне: «Хочу, щоб представники влади добре усвідомили – у них є право на помилки... І народ їх пробачить. Але влада не має права на обман».

«А якщо сповідувати логіку, то завтра потрібно переголосувати рішення по комітетах, інакше в народу не буде довіри і до цієї Ради», - додав Балога.

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» і колишній голова Комітету виборців України Олександр Черненко запевнив, що депутати, які голосували за «диктаторські закони», не зможуть очолити жоден парламентський комітет. «На цьому коаліція стоїть досить жорстко», - сказав 3 грудня Черненко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: