Україна не може собі дозволити контрактну армію – Полторак

Читать на русском

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що Україна поки не може собі дозволити повний перехід на контрактну армію.

Про це він заявив у ході вчорашнього візиту до Чугуєва, що на Харківщині, передає «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

Система комплектування армії повинна бути змішана, впевнений міністр оборони. «Нам потрібна змішана система комплектування армії – і військовослужбовці строкової служби, і контрактники. Ми поки не настільки багаті, щоб повністю армія була контрактною», –констатував Полторак.

Міністр додав, що за роки незалежності Україна багато втратила в підготовці мобілізаційного резерву: система підготовки військовослужбовців запасу цілеспрямовано руйнувалася представниками «пятої колони», впевнений Полторак.

Разом з тим, очільник Міноборони додав, що наразі бачить необхідність у четвертому етапі мобілізації, який потрібен для забезпечення ротації тих військовослужбовців, що вже тривалий час перебувають на передовій.

Читайте також: Навіть Кремль не в змозі повністю контролювати бойовиків – експерт

Нагадаємо, перехід на контрактну армію українцям обіцяють ще з 2010 року: саме тоді «Слово і Діло» зафіксувало відповідну обіцянку тоді ще кандидата в президенти України Віктора Януковича. У своїй передвиборчій програмі майбутній Гарант запевняв, що це відбудеться вже в 2011 році.

Пізніше про передення армії на контрактну основу говорили ще ряд високопосадовців, у тому числі нинішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: