Хлібне місце: посада в Антикорупційному комітеті коштує $100 тис.

Читать на русском

Аби працювати в антикорупційному бюро треба викласти 100 тисяч доларів, та їх можна буде «відбити» за півроку.

Про це написав журналіст, головний редактор львівської газети «Ратуша» Микола Савельєв з посиланням на свої джерела, передає «Слово і Діло».

За його словами, один зі знайомих силовиків вирішив стати членом Антикорупційного бюро. Та правоохоронний орган, який повинен виявляти, попереджати, припиняти та розкривати корупційні злочини, з кандидатів на роботу вимагає 100 тисяч доларів.

«А тепер - сенсація. За право вступити в стрункі лави цього бюро, яке матиме 700 з хвостиком співробітників і надзвичайно великі повноваження, з оперативника зажадали 100 000 доларів США. Пообіцявши, що за перший квартал він як мінімум половину відіб'є! Ще у вересні така можливість стати лицарем непідкупності коштувала лише 50 тисяч доларів США!», - написав журналіст.

За словами журналіста, він перевірив цю інформацію за всіма наявними каналами і вона підтвердилась. З усіх бажаючих розкривати корупційні схеми, вимагають гроші.

Читайте також: Савченко, Ярош і Семенченко в компанії Льовочкіна в комітеті нацбезпеки

Згідно з даними сайту АБУ, туди приймаються особи, які досягли 18 років, знають та розуміють статут, бажають прийняти участь у боротьбі з корупцією, розраховують на підтримку Антикорупційного Бюро України у разі порушення їх прав. Особа вирішує сама: бути їй членом Організації з отриманням сертифіката членства та мати захист організації чи стати працівником структурних підрозділів з отриманням посвідчення і певними правами в боротьбі з корупцією. Кандидати у члени «АБУ» подають на затвердження заяву-угоду про вступ до АБУ. Громадські об’єднання мають можливість підписати з нами асоціаційну угоду про співпрацю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: