Клімкін натякнув ОБСЄ, до чого їх може привести «дружба» з Росією

Читать на русском

Через нездатність виконувати функції з гарантування безпеки у Європі ОБСЄ може опинитися в забутті.

Таке переконання висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує «Слово і Діло», посилаючись на «The Insider».

«Організація має вживати більш рішучих кроків, щоб визначити рішення, направлені на ефективну відповідь існуючим викликам та викликам, що виникають. В іншому разі є загроза, що ОБСЄ сповзе у забуття, як орган, що не матиме значення», – дорікнув Клімкін.

Міністр закордонних справ України вважає, що один із основоположних документів роботи ОБСЄ – Гельсінський Заключний акт 1975 року – може спіткати та ж сама доля, що й Будапештський меморандум, довіру до якого зруйнувала РФ.

Читайте також: «Перемир'я» супроводжується кадровими рішеннями в Кремлі – військовий

На думку Клімкіна, ОБСЄ не застосувала всіх можливих інструментів для врегулювання конфлікту на сході України. Для ефективного функціонування організації, «необхідний прогрес у низці сфер», констатував Клімкін.

Між тим, зі свого боку Україна свої зобов'язання щодо роботи Організації безпеки та співробітництва в Європі виконує практично неухильно. Так, Президент України Петро Порошенко свого слова щодо збільшення моніторингової місії ОБСЄ до 500 спостерігачів дотримав. Так само як і сам Павло Клімкін, який 4 жовтня заявив, що місія отримає 2 безпілотних літальних апарати.

Наразі Порошенко вирішує питання встановлення в зоні конфлікту спеціальних радарів для фіксування вогню, доступ до яких також матимуть представники ОБСЄ.

Нагадаємо, першим засумнівався у сумлінності роботи місії ОБСЄ на території України військовий експерт Дмитро Тимчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: